MamaCafé Zoetermeer: dé plek voor (aanstaande) ouders

Foto: MamaCafé Zoetermeer / Saskia Zeldenrust

Elke eerste dinsdag van de maand vinden (aanstaande) ouders elkaar in de gezellige lunchroom van de Zoetelaar in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Zij komen deze ochtend naar MamaCafé Zoetermeer, een initiatief van Maaike Peerbolte en Suzanne Ganeff, dat sinds juni 2018 bestaat en sinds de eerste editie een gezellige en drukbezochte ochtend is.

Maaike bezocht voor het opstarten van MamaCafé Zoetermeer in haar toenmalige woonplaats Oud Beijerland regelmatig het plaatselijke MamaCafé. Dit was voor haar een hele fijne ervaring. Want met alle liefde en geluk dat het ouderschap har bracht, ging het vaak ook gepaard met onzekerheid en zorgen. En wat is er nou fijner dan gelijkgestemden te treffen in een ongedwongen sfeer, om onder het genot van een kopje thee of koffie te luisteren naar interessante onderwerpen die voor (aanstaande) ouders interessant zijn, of gewoon om even gezellig met elkaar te kletsen, terwijl je kindje(s) ongestoord kunnen spelen

Suzanne heeft dit in de tijd van haar eerste zwangerschap en de periode erna enorm gemist. Zij was de eerste in haar vriendengroep die een kind kreeg en kon daardoor niet altijd haar ei kwijt. En dit laatste is juist zo belangrijk. Want soms is het alles wat je even nodig hebt: een luisterend oor, begrip en herkenning, of dat nou gaat over de leuke, overweldigende kant van het ouderschap of de lastigere dingen.

Maaike en Suzanne zagen het dan ook als hun missie om zo’n plek te creëren in Zoetermeer. Een geslaagde missie kan nu wel gezegd worden.

Dinsdag 3 maart vindt de volgende editie van het MamaCafé plaats. Het thema van deze ochtend is: ‘Die andere ouders doen ook maar wat’. Als gastspreker is Saskia Zeldenrust, beeldend therapeut en fotograaf, uitgenodigd.

Tijdens een zwangerschap en het ouderschap komt er veel op je af. Voor de één is dit ingrijpender dan voor de ander maar over het algemeen is dit best even aanpassen. Er is een enorm aanbod aan cursussen en lessen die zich veelal richten op het fysieke deel: hoe moet je bevallen, puffen, fit blijven, terug in vorm komen en daarbij met name gericht op de moeder. Maar de grootste omslag vindt meestal toch plaats op het mentale, emotionele en praktische vlak. En vooral dit is zo belangrangrijk om te beseffen, te erkennen en aandacht aan te besteden. Vanuit deze visie is IkVerwacht ontstaan, het bedrijf van Saskia Zeldenrust.

De ‘ik’ in Ikverwacht staat voor coaching, waarin de wensen van de (aanstaande) ouders centraal staan, omdat iedereen nu eenmaal uniek is. Het ‘verwacht’ staat voor het letterlijk in verwachting zijn, maar ook voor verwachtingen in het algemeen, rondom het krijgen en hebben van een kind en hoe je dit indien nodig bijstelt. Het beloofd een interessante ochtend te worden.

Suzanne en Maaike zullen, zoals iedere editie, beschikbaar zijn voor vragen over ergonomisch dragen en ook zal een van onze lactatiekundigen IBCLC aanwezig zijn voor vragen en advies omtrent (borst)voeding.

Het MamaCafé vindt plaats in De Zoetelaar, Dorpsstraat 99, Zoetermeer. Toegang is gratis, wel wordt verwacht dat je een consumptie neemt. Meer informatie is te vinden op www.mamacafezoetermeer.nl of www.ikverwacht.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen