ZEG NEE tegen kinderarmoede

Foto: Alliantie Kinderarmoede

In Nederland groeien maar liefst 378.000 kinderen en jongeren op in armoede. Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede voor regio Haaglanden en Holland Rijnland op dinsdag 11 februari gaat iedereen die betrokken is bij kinderen uit de wereld in gesprek met -en ontvangt informatie van- ervaringsdeskundigen over kinderarmoede en de aanpak.

De avond vindt plaats in het Stadstheater en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Voorafgaand aan het plenaire programma kan men van 19.00 uur tot 20.00 uur netwerken tijdens de netwerkmarkt in de foyer van het Stadstheater Zoetermeer. Organisaties die zich inzetten om armoede te bestrijden presenteren zich daar.

Kom naar de Publieksacademie Kinderarmoede Haaglanden en Holland Rijnland

Tijdens deze avond sluit de gemeente Zoetermeer zich aan bij de landelijke Alliantie Kinderarmoede. Met het tekenen van de pledge zal wethouder Jakobien Groeneveld, Armoedebeleid en Jeugd, de deelname aan de Alliantie Kinderarmoede van Zoetermeer officieel maken. De Alliantie Kinderarmoede is een bundeling van krachten. Partners werken samen om voor 2030 twee grote doelen te bereiken:

  1. Kinderen zijn niet meer de dupe van armoede.
  2. Er zijn geen nieuwe gezinnen meer die in armoede vervallen.

De Alliantie Kinderarmoede brengt organisaties bij elkaar om creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Hun motto? Samen Stoppen wij Kinderarmoede. Zeg ook nee tegen kinderarmoede en kom naar de Publieksacademie Kinderarmoede in het Stadstheater van Zoetermeer. Inschrijven kan via https://publieksacademie.alliantiekinderarmoede.nl/zuid-holland/. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen