Mentorproject Zoetermeer zoekt mentoren

Foto: (pixabay.com)

Het Mentorproject Zoetermeer werkt met basisschool-leerlingen uit groep 7 of 8 die om verschillende redenen een wankele toekomst in het voortgezet onderwijs tegemoet gaan.

De oorzaak kan liggen in een instabiele of moeilijke thuissituatie, weinig zelfvertrouwen of een onduidelijk toekomstbeeld. De leerkrachten erkennen bij deze leerlingen wel potentie en talent, maar door genoemde problemen dreigt het gevaar dat dit niet tot ontplooiing komt. Daarvoor zoeken zij jongvolwassenen in de leeftijd van 18-23 jaar die, gedurende een heel schooljaar, één dag in de week, minimaal één uur door willen brengen met een leerling.

De bedoeling is dat de leerling in de mentor een grotere broer of zus vindt die met hem of haar leuke dingen gaat doen, een luisterend oor biedt, maar waar je ook een goed gesprek mee kan voeren, met als doel dat zij zichzelf beter leren kennen, meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter gaan ontplooien.

Contactpersoon voor aanmelding en alle vragen over dit project is: Juliette Meurs-Troch, tel. 06.55.72.72.74. of mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen