Enthousiaste voorlezers VoorleesExpress gezocht

foto's van Stichting Piëzo
Foto: VoorleesExpress / Henk Leentfaar

VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken (gemiddeld) één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Voor het nieuwe seizoen van de VoorleesExpress, dat start in september, worden nog enthousiaste voorlezers gezocht. Neem voor meer informatie of om je aan te melden als voorlezer contact op met de projectleider van de VoorleesExpress, AnneMarie Hut, via [email protected] / 06-11720398.

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project om de taalontwikkeling en het voorleesplezier van kinderen tussen 2 en 6 jaar te bevorderen. Een voorlezer leest twintig keer voor bij een gezin thuis op een vaste avond en tijd. De voorlezer laat ouders en kinderen kennis maken met interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Samen met het gezin wordt gekeken hoe het voorlezen het beste in de thuissituatie past. Alle voorlezers krijgen de training ‘interactief voorlezen’ voordat ze naar een gezin gaan.

De VoorleesExpress wordt in Zoetermeer uitgevoerd door Piëzo in samenwerking met Bibliotheek Zoetermeer.

'

Reacties

article
23984
Enthousiaste voorlezers VoorleesExpress gezocht
VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken
https://zoetermeer.nieuws.nl/overig/23984/enthousiaste-voorlezers-voorleesexpress-gezocht/
2019-06-13T18:47:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2019/06/13184644/VoorleesExpress-Zoetermeer19337.jpg
Overig nieuws