Scouting JMC bedankt NLdoet vrijwilligers

Foto: Scouting JMC

Op zaterdag 16 maart 2019 gingen de handjes uit de mouwen bij scoutinggroep John McCormick (JMC). Het rode clubgebouw ‘De Chute’ aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuyll sportpark was toe aan een grondige schoonmaakbeurt.

Om deze grote klus te klaren konden de scouts alle hulp goed gebruiken. Naast de scouts waren dan ook andere vrijwilligers van harte welkom. Een reden voor de Scoutinggroep om zich voor deze klus aan te melden op de NLdoet-site.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en werd dit jaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Zaterdag 16 maart om 9.00 uur begonnen de scouts met zo’n 20 vrijwilligers, zowel van binnen als van buiten de vereniging met uiteindelijk een geweldig eindresultaat. Zo werden de ramen gelapt en van rolgordijnen voorzien, de keuken onder handen genomen, het sanitair gepoetst, het gebouw spinragvrij gemaakt, de bladeren uit de dakgoten verwijderd en nieuwe verlichting aangebracht. Daarnaast werd in de opslagcontainer een houthok gebouwd om het brandhout veilig voor vandalisme op te slaan.

Een hele uitdaging, maar in een goede samenwerken en een gezellige sfeer gingen de vrijwilligers vol enthousiasme voor een schone en veilige speelomgeving voor de scouts. Ook stonden weer andere vrijwilligers klaar voor de koffie, thee en een welverdiende lunch.

De jongere leden van de scoutinggroep gingen ondertussen met prikkers en vuilniszakken op pad om de omgeving van het clubgebouw van al het afval te ontdoen. Ook werd met sponzen de gevel van het clubgebouw schoon geschobd.

Scouting JMC bedankt Albert Heijn XL Stadshart Zoetermeer voor de schoonmaakmiddelen en de lunch, Van Dorp Hout voor een bijdrage in de materialen voor het gebouwde houthok, het Oranje Fonds, Gamma en natuurlijk de hardwerkende vrijwilligers

'

Reacties

article
22645
Scouting JMC bedankt NLdoet vrijwilligers
Op zaterdag 16 maart 2019 gingen de handjes uit de mouwen bij scoutinggroep John McCormick
https://zoetermeer.nieuws.nl/overig/22645/scouting-jmc-bedankt-nldoet-vrijwilligers/
2019-03-18T16:51:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2019/03/18165118/DSC0321716696.jpg
Nieuws, Overig nieuws