Waterlelie viert Rupsje Nooitgenoeg feest

Foto: De Waterlelie / L. Galle

Gekleed in bruine, gele of groene T-shirts kwamen de kleuters van de Waterlelie naar school. De school viert jaarlijks een zomerfeest met de kleuters.

Kleurige rupsen

Deze kleurige shirts droegen de kinderen zodat ze na het maken van een rupsenhoed voor een decor bijna als een echte rups op de foto mochten. In de klassen werd vooraf gewerkt over het bekende rupsje. Onder leiding van de hulpouders konden de kleuters verschillende leuke activiteiten doen. Zo was er een estafette uitgezet waarbij een speelgoed rups in delen naar de overkant gebracht moest worden. Er kon een rups geknutseld worden en gesjoeld met “gezonde” sjoelstenen die in de bekjes van de rups terecht moesten komen.

Gezonde school

Memory was ook populair. De gelijke plaatjes verdwenen in de bek van de rups. De kinderen konden een gezonde snack maken als tussendoortje. Omdat het zo warm was hadden alle kinderen een flesje water gekregen om tussendoor de dorst te lessen. Dit thema past goed bij het profiel van de Waterlelie als Gezonde School. Om die reden wordt het zomerfeest in dit thema eens in de twee jaar gevierd. Het tussenliggende jaar wordt er weer een ander thema verzonnen.

Door de inzet van de werkgroep die verschillende spelonderdelen duurzaam vervaardigd hebben én de hulpouders is het feest zo’n succes geworden! De Waterlelie is blij met de enthousiaste, actieve ouders die graag hun steentje bijdragen aan de activiteiten op school.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen