Alfrink College gaat school in Kenia helpen

Foto: PR Alfrink College

Ieder schooljaar kiest het Alfrink College een goed doel uit. Voor dat gekozen doel wordt gedurende het schooljaar door middel van tal van activiteiten van leerlingen geld ingezameld om zo een mooie bijdrage te leveren.

Bevoorrechte positie

“We willen onze leerlingen laten zien in wat voor bevoorrechte positie ze verkeren.”, vertelt Eric Brunings, afdelingsleider van het Alfrink. “Het mes snijdt op deze manier aan twee kanten. Een stukje bewustwording bij onze eigen leerlingen en je geeft hulp daar waar ze het heel goed kunnen gebruiken. Het past bovendien bij onze school: Het oog hebben voor anderen.”

Vorig jaar: stichting Heppie

In het vorig jaar zamelde de school ruim 20.000 euro in voor de stichting Heppie, die kansarme kinderen in Nederland helpt.

Dit jaar: Menzamwenye Secondary school in Kenia

Dit jaar kiest de school voor steun bij  de bouw  van een slaapzaal op Menzamwenye Secondary school in Kenia. “Het ene jaar kiezen wij voor een doel dichtbij huis, dus in Nederland. Het andere jaar kiezen wij voor een doel ver weg in de derdewereld”, vertelt Brunings. “De school in Kenia is een mooi project van Zoetermeerders die ook nog een band met het Alfrink hebben en die ons duidelijk hebben gemaakt dat zij heel hard onze hulp nodig hebben bij de bouw van een slaapzaal voor meisjes.”

School in Kenia

Een middelbare school in Kenia is pas een volledige school als er slaapfaciliteiten zijn. Met name voor de meisjes is dit belangrijk vanwege de veiligheid.  Aangezien er vaak enorme afstanden moeten worden afgelegd, er geen openbaar vervoer is, binnenwegen niet begaanbaar zijn voor fietsen en jongens vaak onderdak in het nabijgelegen dorp vinden zijn slaapplaatsen voor meisjes een absolute noodzaak. In de huidige slaapzaal wordt een bed niet meer beslapen door 1 meisje maar door minstens 2 en soms wel 3. Natuurlijk een situatie die heel duidelijk de noodzaak van een extra slaapgebouw aantoont.

Daarnaast is er de wens om een shade/overkapping te laten maken tussen de huidige slaapzaal en de nieuwe slaapzaal. Deze shade wordt gebruikt voor allerlei activiteiten, zoals huiswerk maken, eten, vergaderen en eventueel als extra leslokaal.

Alfrink College levert bijdrage

Het Alfrink College hoopt dit schooljaar een bijdrage te kunnen leveren die verwezenlijking van de plannen voor  van de Menzamwenye Secondary school mogelijke maakt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen