Het sociaal(ste) restaurant in jouw buurt is geopend

Foto: Palet Welzijn

Zoetermeer zet in tegen vereenzaming met wijkrestaurant De Goede Buur. Op woensdag 22 november was de feestelijke opening van de nieuwe website van De Goede Buur. Samen met bezoekers, vrijwilligers en personeel werd dit gevierd. De wijkrestaurants, voorheen bekend als eetcafé De Leyens en eetcafé Meerzicht, zijn nu getransformeerd tot De Goede Buur. Als missie hebben zij om eenzaamheid te bestrijden en sociale inclusie te bevorderen.

De naamsverandering van de wijkrestaurants is hard nodig om meer publiek te bereiken. “Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om uit eten te gaan en anderen te ontmoeten. Vandaar dat de wijkrestaurants voor vrijwel iedere portemonnee toegankelijk zijn.” Aldus Daphne Francino, manager bij De Goede Buur.

Vandaar dat het hart van deze restaurants ligt in hun toewijding om een gemeenschapsgevoel te creëren door betaalbare, verse maaltijden aan te bieden voor buurtbewoners. Met een focus op het tegengaan van eenzaamheid, zijn deze eetgelegenheden meer dan alleen plekken om te dineren; ze fungeren als middelpunt voor sociale interactie en verbinding. Naast genieten van een maaltijd of een kopje koffie organiseren we samen met Palet Welzijn diverse activiteiten op beide locaties.

Achter De Goede Buur staat een divers team van gepassioneerde medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Wat hen verbindt, is de gedeelde passie om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap. Opvallend is het inclusieve karakter van deze initiatieven, waarbij sommige vrijwilligers komen met persoonlijke uitdagingen, zoals een achtergrond in re-integratie naar de werkwereld of met verborgen gezondheidsuitdagingen, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

“Diversiteit is onze kracht en ons hart staat open voor iedereen die wil bijdragen,” aldus Daphne Francino. “We geloven in de waarde van inclusie en streven ernaar een veilige en ondersteunende omgeving te bieden voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of situatie. We nodigen iedereen uit, ongeacht hun rugzakje, om deel uit te maken van ons vrijwilligersteam en samen de gemeenschap te versterken.”

De wijkrestaurants bieden niet allen een heerlijke maaltijd. In samenwerking met Palet Welzijn ligt de focus op de gemeenschap en het stimuleren van sociale interactie. Daarom is er een breed scala aan activiteiten, waaronder: workshops, spelavonden, lezingen en culturele evenementen. Dit alles draagt bij aan een levendige en inclusieve sfeer die mensen uit verschillende achtergronden samenbrengt.
Het team van De Goede Buur kijkt vol verwachting uit naar een toekomst waarin deze restaurants een centrale rol spelen in het verbinden van de buurtbewoners en het bestrijden van sociale isolatie.

Bekijk de nieuwe website voor meer informatie op www.restaurant-degoedebuur.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen