Week van de Eenzaamheid: Verbinding maakt happy

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De week van 29 september tot en met 6 oktober is het de week van de eenzaamheid, maar inZet noemt het liever de week van verbinding. Een week van extra aandacht voor de mensen om ons heen.

Er zijn activiteiten op de locaties van inZet in Rokkeveen, Nooordhove & Seghwaert, Oosterheem en in Palensteyn op de Bijdorplaan. Hierbij gaan mensen elkaar ontmoeten en verbinden samen tijdens de workshops Happy stones met een lekkere tosti erbij. Als afsluiting is er bij de wijkrestaurants een ‘1+1=Leuker Diner’ op 6 en 7 oktober.

Ontmoet je weinig nieuwe mensen, zit je wel eens alleen met je bord op schoot of wil je eens een gezellig praatje met een ander? Samen wat doen, iets maken of samen een maaltijd gebruiken is een leuke manier om mensen te ontmoeten en met elkaar in verbinding te komen. In de verschillende wijken in Zoetermeer houden sociaal makelaars zich bezig met het verbinden van inwoners, vrijwilligers en organisaties en zijn er wekelijks verschillende activiteiten te doen op de diverse locaties.

Workshop Happy stones beschilderen

Een Happy Stone is een steen die je beschildert en vervolgens ergens neerlegt om de vinder blij te maken. De vinder kan de steen houden of weer ergens neerleggen om een ander blij te maken. Hoe leuk is het om zelf creatief bezig te zijn en een lach op het gezicht van de vinder te kunnen toveren met iets simpels als een steen?! Iedereen kan meedoen met deze gratis workshop. Het is niet moeilijk, je gaat samen gezellig aan de slag en je kunt een ander er blij mee maken. Ook eten we een lekkere tosti erbij en is er koffie of thee voor alle deelnemers. Doe ook gezellig mee! Aanmelden is niet verplicht maar verzekert je wel van een plekje.

Data en locaties

  • maandag 3 oktober: dienstencentrum Bijdorplaan
  • dinsdag 4 oktober: inlooplocatie inZet Rokkeveen
  • woensdag 5 oktober: inlooplocatie inZet Noordhove & Seghwaert
  • donderdag 6 oktober: inlooplocatie inZet Oosterheem

De tijd voor deze activiteiten is van 12.00 uur tot 13.30 uur. Kijk ook op www.inzet-indewijk.nl/happy-stones voor data en locaties.

Neem iemand mee voor het ‘1+1=Leuker Diner’

Op 6 en 7 oktober organiseren we een 1+1=Leuker Diner in sociaal wijkrestaurant de Leyens en Meerzicht. Dit speciale diner kost slechts € 20 euro voor jou inclusief (!) jouw speciale gast en 2 drankjes. Je kunt je hiervoor aanmelden en iemand meenemen waarvan je denkt dat hij of zij het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. Bij je aanmelding kun je aangeven waarom je jouw gast dit dinertje gunt. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website www.inzet-indewijk.nl/1+1diner/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen