Vrouwendag 2022 Zoetermeer: solidariteit

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Samen met onder andere Wijck Zoetermeer en Digital Art Lab organiseert Bibliotheek Forum Zoetermeer Vrouwendag 2022. In verband met de coronamaatregelen vindt Vrouwendag in Zoetermeer dit jaar in twee delen plaats: op 8 maart discussieerde wethouder Ingeborg ter Laak met drie Zoetermeerse vrouwen en werd de website met portretten van alle 22 genomineerde dames onthuld. Op 8 juni vindt een groter evenement voor alle kandidaten van 2022 en 2021 plaats.

Sterke Zoetermeerse vrouwen vertellen op de vandaag onthulde webpagina over het thema van Vrouwendag in Nederland dit jaar: solidariteit. Solidariteit als bestrijding van eenzaamheid, als middel om als vrouwen samen sterker te staan in de politiek en in het bedrijfsleven en solidariteit in tijden van grote onzekerheid en oorlog. Irina, oorspronkelijk uit Oekraïne: “Op Internationale Vrouwendag wil ik alle vrouwen in Nederland oproepen om solidair te zijn met de mensen in Oekraïne. We hebben elkaar nodig om samen positieve energie, vriendelijkheid, liefde en vrede te verspreiden.”

Wethouder Ingeborg ter Laak: “Vrouwendag staat voor solidariteit. Dit thema is actueler dan ooit. Het gaat niet alleen om ik maar over ons samen in deze tijd in Europa en in Zoetermeer.” De genomineerde dames voor Vrouwendag 2022 hebben elk een muzieknummer dat hen kracht heeft gegeven aangedragen, die zijn samengevoegd in een afspeellijst op Spotify. Kandidate Mariëtte van Leeuwen: “Imagine van John Lennon gaat over solidariteit en de afgelopen tijd heb ik de solidariteit in de samenleving gemist door covid19. Mensen stonden tegenover elkaar in plaats van naast elkaar.’

Het gesprek dat 8 maart tussen wethouder Ingeborg ter Laak en genomineerde dames Sarah Alsalhawi, Helen Sirag en Lies Hoogland plaatsvond is binnenkort terug te kijken via de webpagina van Vrouwendag 2022.Op deze pagina zijn ook alle portretfoto’s van de genomineerde vrouwen én de door hen aangedragen muzieknummers terug te vinden. Uiteindelijk worden de foto’s met QR-code naar het muzieknummer op het grotere evenement van 8 juni in een fotowand onthuld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen