Dokter in de klas

Foto: Linda Galle

Tijdens de Kinderboekenweek met als thema “Worden wat je wil” komen ouders in de klas vertellen over hun beroep. Op IKC de Waterlelie komt een politieagent, een brandweer en vandaag een dokter in de groep.

Deze week werken de groepen nog over beroepen tijdens de Kinderboekenweek. Ouders van de kinderen hebben interessante beroepen. Beroepen die de kleuters zeker aanspreken. Zo startte vandaag de dokter in de klas. De kinderen hadden vooraf vragen bedacht en wilden daar graag antwoord op. De dokter spoedeisende hulp, ouder van een leerling, had veel verschillende spullen bij zich. Zo mochten ze een zuurstofmaker uitproberen, luisterden ze bij elkaar met een stethoscoop, kreeg een leerling verband om het hoofd en was er een gipsen arm gemaakt.

De kinderen waren onder de indruk. Alles werd uitgeprobeerd. Eerst een beetje voorzichtig en verlegen maar later wilden steeds meer kleuters aan de beurt komen.

IKC de Waterlelie heeft ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel. Gelukkig mogen ouders weer na een lange tijd op bezoek in de klas. We zijn benieuwd naar de volgende beroepen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen