Uitreiking studenten van de Entreeopleidingen mboRijnland op unieke wijze

Foto: mboRijnland

Op 12 juli ontvingen studenten van de Entreeopleiding in Zoetermeer hun diploma. Deze hebben zij fysiek in ontvangst kunnen nemen op een unieke manier. Ondanks de coronamaatregelen kregen de studenten van college Start-Up van mboRijnland in een drive thru van de McDonald’s op de Zilverstraat hun diploma uitgereikt. Zo kon het moment toch fysiek gevierd worden met familie en vrienden erbij.

“We zochten naar een alternatieve manier van diplomeren, want je gunt elke student die fysieke uitreiking, vooral in zo’n lastig jaar. Gelukkig vonden we een oplossing, samen met een van onze partners binnen het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Leven lang flex, namelijk de McDonald’s Zoetermeer. We zijn erg blij dat we de studenten op deze manier toch konden verrassen met een fysieke diplomering. We zijn erg trots op ze!”, aldus docent Venice Atmopawiro.

Darcy Balzouman, Directeur Operations McDonald’s Zoetermeer en Bleiswijk, vult aan: “Ook wij vinden het belangrijk voor de studenten dat familie en vrienden de kans krijgen om bij de viering van zo’n mijlpaal te zijn. We weten allemaal wat een zware tijd de jongeren het afgelopen jaar hebben gehad vanwege corona.”

In het CIV Leven Lang Flex werken onderwijs, ondernemers en overheden samen om kwetsbare (jong)volwassenen een succesvolle en duurzame start te geven op de arbeidsmarkt. De partners willen zo een bijdrage leveren aan het oplossen van het arbeidsmarktvraagstuk in de regio door de mismatch tussen vraag en aanbod op te lossen. Voor meer informatie: https://civ-levenlangflex.nl

Over mboRijnland

mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 11 vestigingen in zes verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook Vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1700 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. mboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen