Trash Challenge op Young Impact Day

Op 29 juni 2021 vond de landelijke Young Impact Day plaats. Het Zoetermeerse groene jongeren initiatief Green Impact Network heeft samen met het Green Team Zoetermeer – een initiatief van Zoetermeerse Scholen – een Trash Challenge georganiseerd.

Op de Bijenhotel Route van de Hof van Seghwaert werden groepen jongeren ingezet met prikkers en vuilniszakken om rommel uit de natuur op te rapen. De VNVZ (Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer) was er bij, hielp mee en maakte een foto- en video reportage.

De resultaten volgden ruim 3 uur later:

  • 6 volle vuilniszakken;
  • twee wees-winkelwagentjes;
  • één arrestant in verband met heterdaad vernieling;
  • dierenmishandeling in het wijkpark Seghwaert.

Er werd gezellig afgesloten in de Hof van Seghwaert met een glühwein, marshmallows en een vuurtje. De aangehouden jongere kreeg een enkele reis politiebureau Zoetermeer, in zo’n wit busje met blauwe lampen op het dak. Hij heeft via snelrecht een HALT straf gekregen. Zijn ouders zullen de aangerichte schade (en die was flink) moeten gaan vergoeden.

Oproep van de VNVZ en Green Impact Network

Wouter Parent, bestuurslid VNVZ: “Je hebt altijd een keus! Kies je voor het groen om samen met leeftijdsgenoten regelmatig gezellig met elkaar in het groen te werken? Of kies je met je graffitybus en vernielzucht voor een nachtje bij het blauw? Aan jou de keus!”

Bij Green Impact Network weten we het wel! Steek ook je handen uit de mouwen met leeftijdsgenoten en geniet met elkaar van dieren, natuur en de gezelligheid samen.

Creëer impact op de juiste manier!

Volgend jaar ook meedoen? Of wil je je net als vele andere gezellige jongeren ook regelmatig inzetten in het groen? Meld je dan aan via [email protected]!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen