Lancering platform Zoetermeerinclusief.nl

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op donderdag 10 december 2020, de Internationale Dag van de Mensenrechten, lanceert Stichting iDb het digitaal platform Zoetermeerinclusief.nl.

Dit platform is een initiatief van Stichting iDb en wordt gedragen door de gemeente Zoetermeer en lokale partners die zich ook inzetten voor een veilige en inclusieve stad. De dag van de mensenrechten is gekozen omdat acceptatie van de mensenrechten het uitgangspunt moet zijn voor een stad die een duidelijke lijn trekt tegen discriminatie en initiatieven ondersteunt die bijdragen aan non-discriminatie en inclusie.

Het platform zal in de periode tot 21 maart 2021 een belangrijke rol spelen bij de voorbereiding van de conferentie die op 25 maart 2020 zal worden georganiseerd. De conferentie moet bouwstenen opleveren voor de lokale agenda Voorkomen en bestrijden van discriminatie.

Over Stichting iDb

Stichting iDb voert de wettelijke taken op het gebied van discriminatie uit voor Zoetermeer en 26 andere gemeenten binnen de regio’s Haaglanden en Hollands Midden. Bij het uitvoeren van de wettelijke taken wordt nauw samengewerkt met scholen, maatschappelijke organisaties, migrantenorganisaties en de politie. Initiatieven van burgers die zich inzetten voor de leefbaarheid, sociale samenhang en veiligheid kunnen rekenen op advies en ondersteuning door Stichting iDb.

Lancering van Zoetermeerinclusief.nl

Met het lanceren van het online platform Zoetermeerinclusief.nl wil Stichting iDb aandacht vragen voor onderdelen van het gemeentelijk beleid op het gebied van non-discriminatie en inclusie. Het platform is ook de plek waar aansprekende en inspirerende voorbeelden uit de praktijk breed voor het voetlicht worden gebracht om inwoners van Zoetermeer te informeren over de kracht van hun stad en hen te stimuleren om meer te denken en mee te doen.

Succesvolle en aansprekende voorbeelden uit de praktijk stimuleren inwoners van Zoetermeer om mee te werken aan een veilige en inclusieve stad.

Spreek je uit en sluit je aan

Iedereen in Zoetermeer die, in het groot of in het klein, een bijdrage levert aan een veilige en inclusieve stad krijgt via het platform de gelegenheid om het eigen initiatief te presenteren. Anderen kunnen daardoor worden gestimuleerd om ook aan de slag te gaan voor een stad waar iedereen telt, aandacht is voor verschillen en problemen worden opgepakt die tot discriminatie en sociale uitsluiting.

Via een videoboodschap die vanaf 10 december te zien is op Zoetermeerinclusief.nl nodigt wethouder Ter Laak inwoners van Zoetermeer uit om zich uit te spreken en hun verhaal met anderen te delen via Zoetermeerinclusief.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen