Een bijzondere dierendag voor kat Markie

Markie
Markie
Foto: Stichting Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag e.o.

Na een avontuur van anderhalve maand is kat Markie op dierendag herenigd met zijn baasje en zijn siamese huisgenootje.

Siamees Markie was anderhalve maand geleden ontsnapt uit een flat aan de Du Meelaan in Zoetermeer en sindsdien spoorloos. Tot een week geleden. Toen kreeg het baasje weer hoop, want zij ontving meldingen dat hij gezien werd rond het Erasmuscollege in Palenstein. De Dierenambulance Den Haag e.o. kreeg ook een melding binnen en zij zijn er direct op af gegaan. Maar helaas schoot de kat terug de bosjes in en het lukte niet om de kat te vangen. Hij liep mank en leek gewond aan zijn achterpoot. Grote kans dat hij was aangereden.

Op de vrijdag voor dierendag ontving de dierenambulance weer een melding: er was een manke siamees gesignaleerd aan de Lumeystraat in Zoetermeer. Weer was de kat niet te vangen. Balend taaiden ze af. Maar gelukkig hadden ze twee dagen later geluk! De kat was opgesloten in een schuurtje en de dierenambulance kon hem ophalen.

Markie

Markie was erg bang, behoorlijk ingevallen en hij liep duidelijk niet goed. Er was geen acuut letsel gelukkig. En… hij bleek gechipt! Zo kwamen ze bij het dolblije en opgeluchte baasje uit. Na anderhalve maand kon zij Markie eindelijk weer knuffelen. De hereniging met zijn siamese huisgenootje was heel leuk om te zien en Markie was blij om weer thuis te zijn. Een dierendag om nooit meer te vergeten voor baas en dier.

Dierenambulance

Stichting Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag e.o. beter bekend als Dierenambulance Den Haag (DADH), is in 1972 opgericht en daarmee de oudste dierenambulance van ons land. De medewerkers en vrijwilligers zetten zich 24 uur per dag, 7 dagen in de week, in om gewonde en zieke dieren te helpen in het werkgebied dat bestaat uit Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. Jaarlijks rijden we ongeveer 18.000 ambulanceritten en vangen we ruim 1600 zieke en gewonde dieren op. https://dierenambulancedenhaag.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen