Oranje Nassau College Parkdreef gastlocatie VMBO Debattoernooi

Penta College CSG - de Oude Maas - Winnars VMBO Debattournooi 2018
Foto: Stichting Nederlands Debat Instituut

Op vrijdag 20 maart strijden vmbo-scholieren uit heel Nederland op het Oranje Nassau College Parkdreef om de titel ‘Debatkampioen van de dag’ en een plek op de VMBO Finaledag.

Meer dan 30 teams van vmbo-scholen uit heel Nederland nemen deel aan de eerste dag van het VMBO Debattoernooi op het Oranje Nassau College Parkdreef in Zoetermeer. De vmbo-leerlingen strijden om de titel ‘Landelijk Debatkampioen 2020’ en debatteren onder meer over baankansen en integratie.

Over het kampioenschap

Het VMBO Debattoernooi wordt sinds 2008 georganiseerd en heeft dit jaar voor het eerst twee toernooidagen 鮠een VMBO Finaledag. Op deze spetterende finaledag debatteren de beste tien vmbo-teams van Nederland om de titel ‘Landelijk Debatkampioen 2020’.

Stichting Nederlands Debat Instituut zet zich actief in om nog meer leerlingen te laten debatteren op het vmbo. De stichting wil leerlingen leren om overtuigender te durven spreken, zorgvuldiger te luisteren en altijd nieuwsgierig te blijven naar de ideeën van anderen. Naast landelijke kampioenschappen verzorgt de stichting debattrainingen in de klas, geeft zij nascholing aan docenten en ontwikkelt zij lesmateriaal.

“Wanneer leerlingen verschillen overbruggen en echt naar elkaar luisteren, dan weet je dat er iets bijzonders gebeurt.”

Alex de Rijber over het gastlocatieschap: “Jezelf zijn voor een grote groep, kritisch denken en teamwork zijn kernwaarden die wij willen meegeven aan onze leerlingen. Het is bijzonder om de leerlingen te begeleiden in dit proces en ze te zien groeien. Wanneer leerlingen verschillen overbruggen en echt naar elkaar luisteren, dan weet je dat er iets bijzonders gebeurt. Het is dan ook mooi om dit op een grote schaal mee te maken en scholen vanuit het hele land te mogen verwelkomen op onze locatie.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden