Gemeente Zoetermeer plaats informatie over coronavirus

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

“In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In Nederland zijn nog geen besmettingen gemeld.”, zo meldt de Gemeente Zoetermeer op de website.

De gemeente verwijst vervolgens nadrukkelijk naar de algemene richtlijnen bij een mogelijke dreiging van virusuitbraak. Het is te verwachten dat de gemeente Zoetermeer de protocollen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) inmiddels uit de kast heef gehaald.

Zo is namelijk verder te lezen op de website van de gemeente Zoetermeer: “Er geldt een meldplicht voor het coronavirus. De huisarts overlegt met de GGD of de patiënt moet worden onderzocht op het nieuwe coronavirus. De GGD volgt daarbij de richtlijnen en protocollen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Meer informatie

Kijk op de website van het RIVM voor de meest actuele informatie over dit nieuwe coronavirus. Wilt u weten of u wel of niet naar China kunt reizen: zie de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden