Petitie: “Schrap betaald parkeren na 18:00 in Zoetermeer Centrum”

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Bewoners zijn een petitie gestart tegen het betaald parkeren in het centrum. “Schrap betaald parkeren na 18:00 in Zoetermeer Centrum”, is het uitgangspunt van de petitie.

De petitie wordt toegelicht met argumenten. De schrijvers stellen: “Sinds begin dit jaar heeft de gemeente Zoetermeer besloten om parkeren na 18:00 (na 21:00 op vrijdag) tot 23:00 betaald te maken tegen een tarief van €2,40 per uur. Dit terwijl de winkels al gesloten zijn. Deze totaal onnodige en niet onderbouwde beslissing moet ongedaan gemaakt worden.”

Iedereen die de petitie ondertekent zegt daarmee:

“Wij – de bewoners van Zoetermeer – constateren dat deze wijziging van het betaald parkeren in het centrum van Zoetermeer onnodig is omdat: (1) ’s Avonds is er geen parkeerprobleem in het centrum van Zoetermeer; (2) De velen ouderen die hier wonen zullen minder snel bezoekers ontvangen; (3) Horeca wordt doordeweeks ook benadeeld door minder bezoekers; (4) De winkels zijn om 18:00 (vrijdag 21:00) al gesloten en (5) Grotere steden zoals Den Haag hanteren ook gratis parkeren na sluitingstijden van winkels.

De bewoners verzoeken het afschaffen van betaald parkeren na sluitingstijd van de winkels, omdat niemand baat heeft bij deze belemmering en deze volgens de bewoners puur bedoeld is om extra geld in het laatje te brengen.

Wilt u de petitie ondertekenen? Klik hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen