Mantelzorgers verdienen waardering

Zoetermeer
Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zij zorgen vaak langdurig, intensief en onbetaald voor iemand met een chronische ziekte of handicap. Meestal voor een familielid, goede vriend of kennis. Mantelzorgers verdienen waardering. Dit jaar bestaat de mantelzorgwaardering voor uit een éénmalige financiële waardering van € 200 en een feestelijke dag van de mantelzorg op 19 november.

Bent u mantelzorger en wilt u in aanmerking komen voor de waardering? Vraag deze dan aan via de website. ZoSamen biedt ondersteuning aan voor mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van Zoetermeer. Per mantelzorger wordt maximaal één waardering verstrekt. De aanmeldingstermijn voor de mantelzorgwaardering 2016 is van 1 juni 2016 tot en met 21 november 2016. De uitbetaling vindt plaats in week 50/51 (december)

Waardering ook voor u?

Komt u in aanmerking voor de waardering? Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering moet u aan de volgende criteria voldoen:

  • U zorgt onbetaald voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of buur die in Zoetermeer woont.
  • U verleent intensieve zorg (meer dan 8 uur per week) voor langere tijd (meer dan drie maanden).
  • U bent 18 jaar of ouder.

Nog geen 18?

Wel mantelzorger, maar nog geen 18? Minderjarige mantelzorgers kunnen via het project 2BeCool van ZoSamen een waardering krijgen die speciaal op hen is afgestemd. Meer informatie hierover staat op de website.

Ondersteuning door ZoSamen aan mantelzorgers

ZoSamen biedt cliëntondersteuning en is er voor mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers. Iedereen die ondersteuning nodig heeft, kan bij zoSamen terecht. ZoSamen is een netwerk van organisaties, waaronder MEE Zuid-Holland Noord, Palet Welzijn en Vip voor vrijwilligers. Samen zorgen in Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen