Roos blogt: De teller gaat onder de kilo!

Foto: Freddy Blommers

Ik dacht eerst dat mijn gekregen weeghaak kapot was omdat hij maar op 0,00 bleef staan. Dus maar op gevoel wat ingevuld op mijn afval meter vorige week (1,3 kilo). Totdat ik in de challenge las dat de meter gewichten onder de kilo niet woog. We zijn nog niet aan het eind van de challenge en het is ons nu al gelukt, wij hebben 800 gram restafval per week.

En zal ik je eerlijk zeggen ik moet gewoon even naar de bak lopen om te kijken wat erin zit om aan die 800 gram te komen. Het is meestal een chipszak, het vuil wat van de bezem komt of de bak van de stofzuiger, kaaskorsten of iets anders waarbij plastic gecombineerd is met papier bijvoorbeeld maar ik merk dat de rest van ons afval heel goed te scheiden is. Door de feestdagen werd de groene bak op een andere dag geleegd ( wat ik niet in de gaten had) en die zit inmiddels tot de nok toe vol met tuin en keukenafval en mijn grijze bak kan makkelijk blijven staan waar hij staat omgekeerde wereld op zijn best!

2e leven

In de challenge was de vraag wat er een tweede leven krijgt hier in huis. Ik blogde al eerder dat ik vaak eerst marktplaats afspeur voordat ik iets nieuws koop. Zo was ik laatst super blij met mijn please spijkerbroek waar ik in de winkel €120,- voor betaal ik nu voorbij zag komen voor € 17,50. Sterker het voelt nog lekkerder dan zo’n dure broek aan mijn kont.

Koningsdag

Elk jaar verheugen wij ons op koningsdag. Al van kinds af aan zat ik op een kleedje en sta ik voor dag en dauw op om mijn rommel te verkopen. Ook nu ik zelf moeder ben verheug ik mij op zo’n dag. Eerst het hele huis door en kijken wat we niet meer gebruiken om het te verkopen en vervolgens mijn kinderen met het geld ervandoor gaan om op andere kleedjes weer wat nieuws te kopen. Ik baalde dan ook verschrikkelijk van de weersvoorspelling dit jaar en besloot dit jaar over te slaan. Het is DE plek om je spullen een tweede leven te geven.

Knuffel en kleding

Zelf trokken we er nog even opuit en belanden in Scheveningen waar in en om het Belgisch park nog hele leuke kleedjes te vinden waren. Ik kopte nog wat kindermerkkleding op de kop. Mijn dochtertje kocht een vreselijk lelijk knuffeltje maar ook dat mag op koningsdag en bij de facebook herinneringen van koningsdag 3 jaar geleden zag ik dat mijn oudste precies hetzelfde lelijke knuffeltje had verkocht en zo gaat dat er komt van alles in en er gaat van alles uit. En de gespaarde spullen voor koningsdag?

DSC_4345

 Die gaan mee met een fantastische initiatief van de dromenvangers https://www.facebook.com/DeDromenvangers/timeline naar griekenland voor een 2e leven daar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen