Twitter en de raadsleden

Foto: Freddy Blommers

Lennart Feijen (SP) heeft maandag een voorwaardelijke boete van € 350 gekregen. Hij noemde collega-raadslid en oud-minister Hilbrand Nawijn “een racist”. Het gerechtshof heeft Feijen in hoger beroep veroordeeld voor openbare belediging.

Zoetermeerse raad op Twitter

Sommige raadsleden zijn heel erg actief op Twitter en anderen niet. Ook de populariteit loopt enorm uiteen. De fracties hebben allemaal een fractie-account.

Harde toon?

Het valt op dat vrijwel alle raadsleden twitteren over wat ze mooie initiatieven in de samenleving vinden, hun eigen partij promoten en hier en daar ook de andere partijen en raadsleden positief benaderen. Een betere campagne voor alle positieve gebeurtenissen in Zoetermeer is bijna niet te bedenken. Van een structurele harde sfeer tussen de raadsleden onderling is op Twitter geen sprake.

Lennart Feijen (SP) is de twitteraar met het meeste venijn in zijn tweets. Zijn ongenoegen uit hij verschillende richtingen heen en niet uitsluitend op zijn collega raadsleden.

#raad079

Via de hashtag #raad079 zijn berichten van de Zoetermeerse gemeenteraad te volgen. Ook hier is sprake van onderling respect en geen politieke verharding, zodat de conclusie kan zijn dat de Zoetermeerse raadsleden zich op Twitter beschaaft uitdrukken. Blijft daar wel de ene tweet die zoveel ophef en een veroordeling teweeg bracht… en de reactie waardoor deze tweet ineens erg veel aandacht kreeg, terwijl het zonder reactie veel minder mensen had bereikt…

tweet

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen