Geen straatroof, maar baldadige jongeren actief in Noordhove

Foto: Politie Zoetermeer

De wijkagent in Noordhove heeft Twitter actief ingezet om op het spoor te komen van een groepje jonge jeugd (12 tot 14 jaar oud). De wijkagent heeft meerdere meldingen ontvangen dat een groepje jonge jeugd, nog jongere kinderen stelselmatig lastig valt en mishandeld in de omgeving Sullivanlijn.

De Wijkagent verricht speurderswerk om de jongeren te identificeren en riep de hulp in van zijn volgers om de jongeren op te sporen. Met de opgespoorde jongeren gaat hij in het bijzijn van hun ouders een stevig gesprek aan. De reacties zijn divers en tips kwamen binnen. De Wijkagent twittert daar in twee tweets over met de volgende woorden: “Er is veel gedeeld op WA groepen in #Noordhove over de baldadige jongeren. Ik kreeg foto’s toegestuurd en via de basisscholen kwam ik achter de adresgegevens. Vanavond bij een slachtoffertje geweest. Zijn belagers waren echter niet de jongens op de foto. Deze jongens waren echter weer wel betrokken bij een incident waarbij zij stenen gooiden naar andere kids. Ga hen in bijzijn van de ouders streng toespreken. De wijkagent heeft het er maar druk mee… (en dan betreft het nog zeer jonge jeugd….)

De aanleiding was een incident van afgelopen zondag. “Een negenjarige jongen is aan de Sullivanlijn/Lijnbaan door drie jonge kids (12-14) van zijn fiets geschopt en tegen de grond gegooid. De jongens droegen zwarte hoodies en zonnebrillen. Een omstander heeft het slachtoffer geholpen. Voor alle duidelijkheid; dit betrof GEEN straatroof, was puur baldadig gedrag van jongere jeugd. Het slachtoffertje maakt het gelukkig goed.“, zo twitterde de Wijkagent.

Weet u meer? Help onze wijkagent met zijn zoektocht @WijkagNoordhove

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen