Reanimatie in Stadshart

Foto: Politie Zoetermeer

Op vrijdag 18 mei 2018 omstreeks 10:00 uur kreeg politie Zoetermeer de melding van een reanimatie in het stadshart. Bij een melding van een reanimatie worden direct twee eenheden van politie en twee ambulances gestuurd. Tevens wordt er een AED alert gegeven.

Ter plaatse was een burger die op de AED alert gereageerd had reeds bezig met reanimeren. De agenten zijn samen met deze burger verder gegaan met reanimeren in afwachting van de ambulances. Het slachtoffer kreeg een hartslag en werd in zorgwekkende toestand met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

Wat kunt u wel doen en wat niet

Wat de politie op viel tijdens de reanimatie was de enorme belangstelling van publiek. Zo waren er mensen met kinderen die letterlijk stonden te kijken naar de reanimatie. Wees bewust dat dit voor niemand een fijn gezicht is, zeker niet voor kinderen. Vraag of je kan helpen, kan dat niet loop dan verder.

Er was een persoon die het nodig vond om een foto te maken van de reanimatie en het slachtoffer. Dit kan echt niet en hier is de persoon op aangesproken waarna de foto gewist werd. Wij snappen dat het indrukwekkend is als zoveel hulpverleners vechten voor een leven. Foto’s maken is niet gepast zeker in tijden van social media. Als zo een foto geplaatst wordt zal de privacy van het slachtoffer geschonden worden en misschien nog erger het zal jou familie zijn! Wil jij dit dan vernemen via Facebook of anders?

Aanmelden AED alert

Via deze link kunt u zich aanmelden voor het AED alert.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen