Reünie Alfrink College 30 september

Personeel Alfrink College (1988)
Foto: Alfrink College

Op zaterdag 30 september aanstaande vindt er een reünie plaats op het Alfrink College. Het Alfrink College bestaat 40 jaar. De reünie vindt enkele maanden later plaats dan het 40-jarig jubileum in verband met de grote renovatie die bijna voltooid is. Het is immers leuker om oud-leerlingen en oud-collega’s te ontvangen in een vernieuwd gebouw.

Oud-leerlingen zijn van harte welkom op 30 september en kunnen zich nog inschrijven via de website van het Alfrink College, www.alfrink.nl. Op de website is ook het programma van de reünie te vinden.

Oud-klasgenoten en docenten

Tijdens de reünie is er tijd om gezellig bij te praten met oud-klasgenoten en docenten en samen op de foto te gaan. Ook is er live muziek en entertainment onder het genot van een hapje en een drankje. Reünisten krijgen als aandenken aan hun schooltijd een Alfrink usb stick cadeau met daarop de foto’s uit die jaren. Op de facebookpagina Reünie Alfrink College Zoetermeer zijn ook vele prachtige en soms hilarische foto’s te vinden van de afgelopen 40 jaren.

Personeel Alfrink College (1988)

De school groeide snel

Het Alfrink College begon in 1976 als een kleine Rooms Katholieke scholengemeenschap voor havo en vwo in een noodgebouw aan de Dumeelaan in Zoetermeer. De school telde toen 40 leerlingen en 12 docenten. In de jaren die daarop volgden, groeide de school snel.

Verhuizing

In 1986 verhuisde het Alfrink College naar de Werflaan. Door verdere toename van het aantal leerlingen werd er respectievelijk in 1999 en 2003 nieuwbouw gerealiseerd en werd de noodbouw in 2003 vervangen door een nieuwe vleugel.

Twee-talig onderwijs

De invoering van tweetalig onderwijs in 2010 en de laptopklassen in 2012 hebben het onderwijs verrijkt. Internationalisering en werken met digitaal lesmateriaal zijn steeds meer een onderdeel van het schoolcurriculum geworden. Na de verbouwing van 2017 is het Alfrink College klaar voor de toekomst en zullen vele leerlingen hun lessen volgen in een modern gebouw.

Reacties