Boompjespakketten Plan Boom weer te bestellen

Foto: Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland / Mees van den Berg

Hand in hand met de natuur kan iedereen een steentje bijdragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Bijvoorbeeld door deze winter drie kleine boompjes aan te planten, die niet alleen de tuin veel mooier maken, maar ook het broeikasgas CO2 omzetten in zuurstof.

Met het boompjespakket van Plan Boom ontvang je drie mooie boompjes die passen in iedere tuin. Het pakket kost 25 euro en wordt gratis thuisbezorgd. De boompjes zijn inheems en duurzaam gekweekt. In het pakket zit ook een handleiding. Zo kan iedereen met een tuin(tje) het klimaat een klein beetje helpen, ook als je geen groene vingers hebt. Bestellen kan op www.boompjesvoorbeginners.nl.

Projectleider Max Zevenbergen: “Wij merken dat mensen graag iets willen doen voor het klimaat en de biodiversiteit. Door boompjes te planten kan dat heel gemakkelijk en het is ook leuk om te doen. Je kunt je pakket nu al bestellen, de uitlevering start ongeveer half november zodra het plantseizoen begint.”

Ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Plan Boom wil in de hele keten bijdragen aan een duurzamer Nederland. Voor het verpakken van de boompjes is daarom ook nu weer samenwerking gezocht met sociale partners. De pakketten worden dit jaar ingepakt door De Groene Boerderij, een zorgboerderij in Den Ilp en een kwekerij van van leer-werkbedrijf Avres in Giessenburg. Amber Groeneveld van De Groene Boerderij: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Onze missie is om onze plek te delen met anderen en te leren leven met de natuur en elkaar. Dat doen wij onder meer met onze zorgboerderij en ons voedselbos en duurzaam te leren leven met de natuur, elkaar en onszelf.” Arie Vlot van Avres, locatie Landsinghof: “Wij dragen graag een steentje bij aan dit project. Als kwekerij staan we natuurlijk helemaal achter het idee om boompjes te planten en daarmee het klimaat te helpen. Daarnaast is het verpakken van de boompjes mooi werk, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van onze medewerkers.’

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA-bewoners, stichting wAarde en drie stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en mensen met een eigen tuin(tje) helpen mee om dit doel te realiseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen