Corona biedt Vogelwerkgroep Zoetermeer ook kansen

Net zoals veel andere verenigingen maakt de Vogelwerkgroep Zoetermeer een moeilijke tijd door. Voor 2020 stonden heel wat activiteiten op stapel zoals maandelijkse ledenbijeenkomsten, buiten excursies en een vogelcursus. Dit alles moest door Corona stil gelegd worden.

Gelukkig kon nog individueel of in hele kleine groep op eigen gelegenheid van al het schoons dat de Zoetermeerse natuur ons te bieden heeft worden genoten. In een exclusieve Whatsapp groep voor de leden worden kennis, waarnemingen en foto’s gedeeld. Daarmee is de meerwaarde van het digitale platform wel aangetoond. Ook op facebook weten niet-leden onze vereniging goed te vinden.

De Coronatijd is ook een tijd van zelfreflectie. Bij de vogelwerkgroep heeft dat geleid tot een nieuwe digitale visie. Ze willen meer dan voorheen kennis en ervaring gaan delen op het digitale platform. Denk hierbij aan video’s van leden, workshops, lezingen en delen van de vogelcursus. Voor deze gerenommeerde vogelcursus was al een wachtlijst. In de nieuwe digitale visie wordt deze cursus gedigitaliseerd en kunnen mogelijk ook externen deelnemen.

Vogelwerkgroep Zoetermeer wil een toekomstbestendige natuurvereniging zijn die zich inzet om de ervaren vogelaars te binden en kennis te delen voor jonge of minder ervaren natuurliefhebbers. Die visie gaat verder dan alleen vogels. Kennis en ervaring wil de groep niet alleen inzetten voor vogels, maar ook voor andere soortgroepen en in zijn algemeenheid voor de natuur in en om Zoetermeer. Vogelwerkgroep Zoetermeer wil graag de gemeente en andere betrokken instanties adviseren en zo nu en dan ook de luis in de pels zijn.

In een nieuwjaarsinterview vertelt voorzitter Marcel van der Tol meer.

Binnenkort gaat Vogelwerkgroep Zoetermeer een volgende stap zetten. Sommige excursies zijn ook opengesteld voor niet-leden, dus de natuur liefhebbende inwoners van Zoetermeer worden oproepen om de facebook pagina te gaan volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen