Energiecafé: Samenwerken aan aardgasvrije wijken

Foto: pixabay.com

Hoe kunnen inwoners en de gemeente samenwerken om wijken aardgasvrij te maken? Deze vraag staat centraal op 28 januari tijdens het ‘Energiecafé’. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom in Happy Moose aan het Lange Land 20.

In het Ontwerp Klimaatakkoord staat: ‘Gemeenten hebben de regierol in de transitie naar aardgasvrije wijken. In een zorgvuldig proces zullen zij per wijk een afweging moeten maken wat de beste oplossing is, als huizen niet langer met de traditionele cv-ketel worden verwarmd.’

Wensen en behoeften

Om dit te doen moeten er ingewikkelde keuzes worden gemaakt over techniek, financiën en planning. De gemeente regisseert dit keuzeproces en moet waar nodig knopen doorhakken. Maar uiteindelijk moet iedereen meedoen. Het is belangrijk dat bedrijven en inwoners zeggenschap hierin hebben. Tijdens het Energiecafé vragen we de deelnemers waar zij behoefte aan hebben.

  • Datum: 28 januari
  • Tijd: 19.45 – 22.00 uur (inloop 19.30 uur)
  • Plaats: Happy Moose, het Lange Land 20

De Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) organiseert deze avond. Aanmelden hiervoor is verplicht en kan via http://dezo.eu/. Daar vindt u ook meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen