In actie voor een schoon Noord Aa

Foto: Gemeente Zoetermeer

U en uw kinderen willen toch ook lekker genieten van een schoon en veilig natuurgebied? Daarom organiseert het project ‘Schoon is gewoon’ tijdens de zomervakantie diverse leuke acties bij het Noord Aa.

Op vrijdag 24 augustus maken twee Trashure Hunters samen met kinderen bijzondere kunstwerken van afval. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn alle kinderen welkom om mee te doen bij het Noord Aa. Zo leren ze spelenderwijs wat er in de natuur thuis hoort en wat niet.

Twee dagen later, op zondagmiddag 26 augustus tussen 13.00-17.00 uur zijn de Afvalbutlers er met de ‘Te land, ter zee…’-actie. Tijdens deze actie worden samen met andere watergebruikers het strand en de Zoetermeerseplas gereinigd. Leuk voor ook (jongere) kinderen; een echte familiedag. Naast spelenderwijs schoonmaken kan iedereen ook bootje varen. Zo komt u op plekken waar u normaal niet zo makkelijk komt. De Trashure Hunt start bij restaurant De Beren.

Een schoon en veilig Zoetermeer

Met deze acties wil ‘Schoon is gewoon’ zorgen voor een schonere stad, waarin iedereen zich veilig en prettig voelt. Zwerfafval maakt een rommelige indruk, is slecht voor de gezondheid en voor het milieu. Hoe mooi zou Zoetermeer zijn zonder zwerfafval?

Aanmelden voor één of allebei de acties kan via [email protected]. Zo dragen u en uw kinderen op een leuke manier een steentje bij aan een schoner milieu!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen