Berichtgeving rondom blauwalg

Foto: Gemeente Zoetermeer

Er is verwarring ontstaan over de gemeentelijke berichtgeving rondom blauwalg. Het eerste bericht van gisterochtend ging over het succes van de proef van het Hoogheemraadschap voor het bestrijden van blauwalg.

Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft een blauwalgwaarschuwing afgegeven voor de Noord Aa Speelvijver en het Zwemstrand.

De eerste metingen waren positief, maar helaas is onlangs toch weer blauwalg gemeten. Hierdoor heeft de ODMH, die de zwemwaterlocaties controleert op de waterkwaliteit, donderdag aan het einde van de dag een “waarschuwing blauwalg’’ gegeven voor zowel het Noord Aa als voor de Speelvijver. Een waarschuwing wil zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. De gemeente vindt het belangrijk om de inwoners de meest recente informatie te geven en besloten daarom om het eerdere bericht te verwijderen.

Omdat de proef met waterstofperoxide wel degelijk positieve resultaten had, wordt binnenkort gestart met een tweede behandeling om de blauwalg te bestrijden. De gemeente houdt u natuurlijk op de hoogte van de resultaten.

Kijk op www.zwemwater.nl voor meer informatie of bel met de zwemwatertelefoon (0800 9036) voor actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen