Kom zondagmiddag 17 juni naar de Bentwoud Buitendag

Foto: Gemeente Zoetermeer

Op zondagmiddag 17 juni is het feest in het Bentwoud: van 12.00 uur tot 16.00 uur is de jaarlijkse Bentwoud Buitendag. Er is van alles te doen en te beleven in en rondom het Speelbos Bentjungle.

En let op, het is niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen zijn er activiteiten. De Bentwoud Buitendag wordt georganiseerd door de Vrienden van het Bentwoud en Staatsbosbeheer en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse ondernemers en de gemeente Alphen aan den Rijn.

Wat is er te doen voor kinderen?

Voor de kleinsten hebben we een speurtocht naar sprookjes. Iets oudere kinderen kunnen een nestkastje timmeren, varen op een surfplank, een boomplank zagen of onder begeleiding het camouflagespel spelen in het bos. Broodjesbakken, vlieger knutselen, een blote-voetenpad, en free running. Te veel om op te noemen. Op één na, zijn alle activiteiten voor kinderen gratis: alleen voor het nestkastje timmeren vragen we een vergoeding, maar dan heb je wel een echt nestkastje dat je thuis kunt ophangen.

Voor oud en jong

Volwassenen zijn natuurlijk welkom om hun kinderen te begeleiden bij de activiteiten, maar er is veel meer. Kom alles te weten over de wilde bijen, slakken, eetbare planten in het Bentwoud. Neem een kijkje bij de modelvliegtuigen en bewonder de genomineerde foto’s van de bijenwedstrijd. Om 14.00 uur maken we de winnaar bekend. Ga zelf actief aan de slag met een golfclub, of maak iets moois met wilgentenen. Loop en eet mee met de wildplukwandeling, of wandel een route met uw blote voeten door het water, over zand, houtsnippers en gras. Laat u informeren door de gemeente Zoetermeer over hun plannen voor het Bentwoud.

Even bijkomen

Moe van alle activiteiten? Neem een lekkere kop koffie, thee of fris op het terrasje met een stuk versgebakken taart.

Meer informatie

Het volledige programma is binnenkort te vinden op www.bentwoud.info of op www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud. Daar vindt u ook de exacte plek van de activiteiten, de tijden en de parkeermogelijkheden. Het Speelbos Bentjungle is tijdens de Buitendag ook toegankelijk voor mensen met een aangelijnde hond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen