Onderwijs ‘on the spot’

Foto: Gemeente Zoetermeer

Onderwijs dicht bij de praktijk. Dát heeft de toekomst. Daarom is in Zoetermeer het Living Lab Palenstein Aardgasvrij van start gegaan. Hier gaan studenten samenwerken met bedrijven aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk, op locatie. In dit geval is dat op het gebied van energietransitie. Dit living lab sluit naadloos aan op de ambities die onlangs ook zijn vastgelegd rondom nieuwbouw aardgasvrij.

Isabelle Vugs (wethouder onderwijs): ‘Living Lab Palenstein Aardgasvrij is een prachtig voorbeeld van hoe je een concreet project kunt verbinden aan onderwijs. Zo ontstaat er een levensechte experimenteer- en leeromgeving. In de toekomst moet dit op veel meer plekken in de stad gebeuren: Zoetermeer als living-lab. Het grote voordeel van living-labs is de aansluiting bij de arbeidsmarkt: studenten leren wat in de praktijk nodig is. Daar hebben zowel zij als werkgevers profijt van.’

De gemeente Zoetermeer en mboRijnland zijn partners van het samenwerkingsverband CIV Smart Technology en zetten zich in voor de continue ontwikkeling van onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven. Uiterlijk september 2018 gaan de eerste studenten al aan de slag.

Voor meer informatie: civ-smarttechnology.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen