Zomeravondwandeling in de Natuurtuin

Foto: Gemeente Zoetermeer

Houdt u ook zo van wandelen in het avondzonnetje? Wandel dan eens mee met de gratis zomeravondwandeling in de Natuurtuin. Donderdag 21 juni, op de langste dag, gaat de eerste zomeravondwandeling onder begeleiding van een natuurgids van start.

Komt u ook? De wandeling start om 19.00 uur bij ’t Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

De Natuurtuin staat volop in bloei met zomerbloeiers zoals de beemdooievaarsbek en ratelaar en peen die in bloei komt. Op de achtergrond hoort u de koekoek en de specht. Ook de groene kikkers laten zich van horen en kleine kikkertjes lopen rond. Vlinders fladderen van bloem naar bloem en libellen scheren over het water of over het land.

Dankzij de op kleine schaal aangelegde landschappen zoals bijvoorbeeld het poldertje, het griend, de akkertjes komen er veel verschillende planten in de Natuurtuin voor. Die trekken weer insecten, vogels, en kleine zoogdieren aan en zorgen dus voor een grote biodiversiteit.

Vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Natuur- en Landschappentuin zijn regelmatig aan het werk in de Natuur tuin. Zij houden onder andere de paden begaanbaar. Bij het ingezaaide insectenveld staan twee fraaie (een herstelde en een nieuw) insectenhotels.

Gratis

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.

Meer informatie

Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de Natuurtuin, stuur dan een e-mail naar [email protected]. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen