Formatie van start met Bas Eenhoorn

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

Formateur Bas Eenhoorn gaat verder aan de slag met het advies van verkenner Sander Dekker om met VVD, Lijst Hilbrand Nawijn, Partij Democratie voor Zoetermeer, Zó! Zoetermeer, CDA en ChristenUnie – SGP tot een nieuw coalitieakkoord te komen in Zoetermeer.

Jan Iedema, lijsttrekker van de VVD: “Ik ben zeer vereerd en blij dat de heer Eenhoorn bereid is de onderhandelingen om tot een nieuw college te komen in goede banen te leiden. Het feit dat wij in dit proces op zijn zeer grote bestuurlijke ervaring mogen rekenen geeft extra vertrouwen dat we met deze partijen gezamenlijk de opgaven waar Zoetermeer als stad voor gesteld staat verder vorm kunnen geven”.

Start formatie
Formateur Bas Eenhoorn begon zijn carrière op zijn 29ste als burgemeester van Schiermonnikoog en heeft zeer ruime ervaring in bestuurlijke functies en als burgemeester op verschillende plekken in Nederland: “Ik kijk er naar uit om volgende week voor Zoetermeer te beginnen. De eerste stappen zijn gezet. We gaan nu verder om een stabiel college te gaan vormen.’’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen