Lang debat in gemeenteraad over noodopvang van statushouders

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

De gemeenteraad heeft maandagavond 11 oktober lang gedebatteerd over het raadsvoorstel om wensen en bedenkingen te uiten over de noodopvang van statushouders in de leegstaande gevangenis in Zoetermeer.

Het debat spitste zich vooral toe op hoeveel mensen er in de noodopvang opgevangen kunnen worden. Uiteindelijk zijn de amendementen om aantallen vast te leggen ingetrokken.

Er zijn 39 amendementen ingediend en 4 moties. Vanwege het staken van de stemmen bij het vierde amendement (2110-D), kon de raad niet verder stemmen. Gezien het late tijdstip, heeft de voorzitter de vergadering geschorst.

Vervolg raad op 25 oktober

Op maandag 25 oktober om 18.00 uur wordt de raadsvergadering heropend. Dan komen de nog niet behandelde raadsvoorstellen/onderwerpen aan de orde vanaf agendapunt 8b.

Extra raad

Aansluitend, rond 19.00 uur, vindt een korte extra raadsvergadering plaats. Dan gaat de raad verder met de stemmingen bij agendapunt 8a (raadsvoorstel Wensen en bedenkingen noodopvang statushouders). De voorzitter heeft deze extra vergadering uitgeschreven om herstemming over amendement 2110-D mogelijk te maken. De raad stemt daarna over de overige amendementen, het raadsvoorstel en de moties.

De agenda en stukken voor beide vergaderingen vindt u (uiterlijk 15 oktober) op de website van de gemeente Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen