Feest in de Eilandenbuurt

Foto: Gemeente Zoetermeer

De Eilandenbuurt van Oosterheem vierde afgelopen zaterdag feest met elkaar. De burgemeester en wethouder Ter Laak openden de festiviteiten die in het teken stonden van gezelligheid, elkaar (beter) leren kennen en onderlinge verbinding.

Buurtbewoners konden actief meedoen met sport en spel. Daarnaast was er de kans om te spreken met de burgemeester en de wethouder tijdens een meet and greet. Op de informatiemarkt konden bewoners terecht voor informatie en advies over bijvoorbeeld geldvragen.

Goede organisatie

De dag is georganiseerd door bewoners in samenwerking met organisaties zoals Buurtwerk en de gemeente Zoetermeer. ‘Het was een mooi buurtfeest dat goed georganiseerd was door de bewoners samen met Buurtwerk en de gemeente’, blikt burgemeester Michel Bezuijen terug. ‘Om prettig samen te wonen in een buurt is het van belang je buren te kennen en samen af en toe iets te organiseren. Blij dat het, weliswaar met de nodige maatregelen, weer kan.’

Samen maken we de wijk

Het feest is onderdeel van activiteiten vanuit wijkgericht werken. Bewoners ervaren elke dag het leven in de wijk. Zij weten wat er speelt en wat er nodig is om de leefomgeving zo prettig, veilig en gezellig mogelijk te maken. Juist naar die ervaringen is de gemeente Zoetermeer op zoek, om de initiatieven voor de buurt goed te laten aansluiten. De gemeente hoort graag welke ideeën of initiatieven bewoners hebben voor hun wijk of buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen