Zoetermeerders halen 147,4 kg zwerfafval op

Foto: Gemeente Zoetermeer

Tien weken lang ruimden Zoetermeerders uit alle wijken in de vorm van een estafette zwerfafval op. Elke week haalde de wijkaannemer het verzamelde zwerfafval op en werd dit gewogen. Wie het meeste vuil verzameld had, bleef tot het laatste moment spannend.

Op zaterdag 28 augustus was het zover. Wethouder Jakobien Groeneveld sloot in buurttuin De Zoete Aarde de eerste Trashchallenge van Zoetermeer af. Met als trotse winnaars Noud en Feline uit Oosterheem.

In totaal 147,4 kg zwerfafval opgehaald

De Afvalbutlers gaven een terugblik op de ervaringen van de deelnemers. Met elkaar hebben ze in totaal 147,4 kg opgehaald aan onder andere blikjes, flesjes, peuken en pizzadozen.

Wethouder Jakobien Groeneveld: ‘Ik ben onwijs trots op alle deelnemers die hebben meegedaan. Hoe fijn is het om buiten te zijn met zoveel moois aan natuur om je heen als iedereen zijn eigen rommel in de prullenbak gooit. We merken dat er daardoor meer mensen genieten van het groen. En nu op naar 18 september, World Clean Up Day. U doet toch ook mee om Zoetermeer een stukje mooier te maken?’

Samen voor een schone omgeving in Zoetermeer? Dat kan op zaterdag 18 september tijdens World Cleanup Day 2021. Een dag waarop inwoners van ruim 180 landen in actie komen voor een schonere omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen