Vrijwilligers kaartenactie in het zonnetje gezet

Foto: Gemeente Zoetermeer

Een kaart in de brievenbus met een leuke boodschap kan zo veel betekenen voor de ontvanger. Tijdens de lockdown afgelopen winter zetten initiatiefnemers van Zoetermeer voor elkaar en de Ambachtenwerkplaats daarom de kaartenactie ‘Ik denk aan je’ op. Deze week, aan het begin van de zomer, werden zij in het zonnetje gezet.

Tijdens de donkere dagen van de lockdown afgelopen winter konden we geen familie of vrienden ontvangen. Dit zorgde voor veel gevoelens van eenzaamheid. Wat is er dan leuker om met een kaartje te krijgen of te versturen met ‘Ik denk aan je?’

Heather, stagiaire bij de Ambachtenwerkplaats, ontwierp en tekende drie mooie kaarten die ook ingekleurd konden worden. Frans, vrijwilliger bij InZet, en van huis uit grafisch ontwerper ontwierp hiervan ansichtkaarten. Er zijn enkele duizenden kaarten gedrukt. 2020 hiervan zijn met envelop en postzegels verspreid onder (vrijwilligers)organisaties uit de stad. De overige kaarten zijn uitgedeeld bij verzorgingstehuizen, organisaties en basisscholen. Zo konden velen eenvoudig een kaartje naar een dierbare sturen.

Ingelijste kaarten als bedankje

De actie heeft veel mensen bereikt. Als dank voor het ontwerpen en vormgeven van de kaarten overhandigde wethouder Ingeborg ter Laak (zorg en welzijn) aan beide vrijwilligers de door hen ontworpen kaarten mooi ingelijst. “De coronamaatregelen maakten het leven stiller, langzamer en ook eenzamer. Aandacht maakt een wereld van verschil. En dat verschil konden mensen maken met het versturen van het kaartje “Ik denk aan je”. Hiermee hebben veel Zoetermeerders warmte en aandacht ontvangen”, aldus wethouder Ter Laak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen