Maandag 28 juni: Voorjaarsdebat gemeenteraad

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

Op maandag 28 juni 2021 vindt het Voorjaarsdebat van de gemeenteraad plaats. De raad praat dan uitgebreid over de financiën van de gemeente Zoetermeer.

Het budget van de gemeente staat al geruime tijd onder druk en de gevolgen van de coronapandemie zijn onvoorspelbaar. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel meer het Rijk in de toekomst structureel gaat betalen aan de gemeenten voor de Jeugdzorg en Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Op dit moment heeft de gemeente hierdoor geen sluitende begroting. Tijdens het Voorjaarsdebat spreekt de gemeenteraad zich uit over de plannen voor het nieuwe jaar. Dit gebeurt op basis van de perspectiefnota die het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) aan de raad heeft gepresenteerd.

De gemeenteraad vraagt tijdens het Voorjaarsdebat aandacht voor specifieke onderwerpen. Alle 13 raadsfracties zullen aangeven wat zij belangrijk vinden. Het college van B&W zal hier weer op reageren. De raadsfracties kunnen daarnaast voorstellen doen in de vorm van amendementen en moties om richting te geven aan de begroting. Als er in de raad voldoende draagvlak is voor deze voorstellen, dan worden deze meegenomen bij het opstellen van de begroting die in november wordt besproken en vastgesteld.

Live meekijken via internetuitzending

Het Voorjaarsdebat begint om 10.00 uur en duurt tot 23.30 uur. Het debat vindt voor het eerst weer plaats in de raadzaal. Vanwege de coronamaatregelen is deze vergadering alleen toegankelijk voor deelnemers aan de vergadering. Het debat is live te volgen of achteraf (ook per spreker en met ondertiteling) terug te kijken via de internetuitzending op www.raadzoetermeer.nl. Tijdens het debat worden alle moties en amendementen die de fracties indienen bij de agenda (iBabs) geplaatst. Aan het eind van het debat neemt de gemeenteraad besluiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen