Cadenza 2 in Zoetermeer wordt dé plek

Foto: Gemeente Zoetermeer

Aan de Italiëlaan in het centrum van Zoetermeer komt naast de Hoogvliet een nieuw appartementengebouw van ongeveer 70 meter hoog, naar een ontwerp van Moke Architecten.

Het appartementengebouw wordt gerealiseerd door vastgoedontwikkelaar Stadswaarde. Onlangs is het bouwbord op de locatie geplaatst. Het eerste bouwbord in Zoetermeer waarop de belofte ‘Zoetermeer is de plek’ te zien is.

‘Met de ontwikkeling van ongeveer 220 woningen, waarvan minimaal 60 jongeren-appartementen, draagt dit project flink bij aan onze ambitie om in de komende 10 tot 15 jaar tenminste 700 woningen per jaar bij te bouwen,’ zegt wethouder Robin Paalvast van Binnenstad & Wonen, ‘We gaan ook bij dit project voor kwaliteit. Het gebouw krijgt een groene uitstraling, is duurzaam en biedt naast woningen ook ruimte voor gemeenschappelijke en commerciële voorzieningen.’

Stadse allure, dorpse warmte

‘Zoetermeer is de derde stad van Zuid-Holland, heeft stadse allure, maar ook de warmte van het oorspronkelijke dorp. Deze veelzijdigheid willen we graag beter laten zien. Dat doen we met ‘Zoetermeer is de plek’, zegt wethouder Margreet van Driel van Citymarketing, ‘De toekomstige bewoners van de woningen in Cadenza 2 wonen straks aan de belangrijkste straat in de binnenstad van Zoetermeer met alle voorzieningen, winkels en horeca in de buurt. In het hoogbouw gedeelte heb je ook een geweldig uitzicht.’

Grote vraag naar woningen

Zoetermeer groeit, evenals de vraag naar passende woonruimte. Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen wil de gemeente in de binnenstad 2.000 woningen realiseren, vooral gericht op doelgroepen die graag in de stad met de bijbehorende voorzieningen willen wonen. Naast jongerenwoningen komen er in Cadenza 2 ca.160 hoofdzakelijk twee- en drie kamerappartementen die geschikt zijn voor bewoners van andere leeftijden.

Planning

Op donderdagavond 22 april vond een digitale bijeenkomst om de plannen met omwonenden te bespreken plaats. Begin mei komt hiervan een sfeerverslag met de resultaten van de bijeenkomst. Dit jaar volgt de verdere uitwerking van het bouwplan tot definitief ontwerp en start de bestemmingsplanprocedure. Het doel is om in 2022 te starten met de uitvoering zodat in 2024 de oplevering plaatsvindt.

Woninggeïnteresseerden kunnen contact opnemen met Stadswaarde via e-mail [email protected] en zich aanmelden voor de nieuwsbrief. De meest recente informatie is te vinden op de projectwebsite: www.zoetermeerisdeplek.nl/cadenza2.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen