Kansrijk werk in coronatijd

Foto: Gemeente Zoetermeer

Een huismeester van een hotel die door corona geen werk meer had, een servicemonteur wiens werk automatiseerde, een logistiek medewerker bij Miss Etam wat inmiddels failliet is, een jongere die net klaar was met studeren en geen werk kon vinden in corona-tijd. Zij hebben alle vier één ding gemeen: ze willen niet ‘thuis op de bank zitten’.

Ondernemer Ruben van der Vlis van RSV Telecom uit Zoetermeer heeft dringend glasvezelmonteurs nodig. Hij kwam met deze vraag terecht bij het UWV en het WerkgeversServicePunt.

Doordat de MBO opleidingen geen glasvezeltechniek aanbieden, waren er niet direct geschikte kandidaten. ‘Dan gaan we het zelf mogelijk maken’ bedachten deze drie partners. Gezamenlijk werd de RSV Academy bedacht en opgericht. Het landelijke programma ‘Perspectief Op Werk’ zorgde voor financiering. Nu zijn de eerste vier kandidaten geslaagd en krijgen ze een 7-maanden contract bij RSV Telecom.

Bloemen en felicitaties van wethouder Margreet van Driel

Op vrijdag 30 oktober ontvingen Lorenzo, Niek, Philip en Willem bloemen en felicitaties van wethouder Margreet van Driel (voorzitter van arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal). Zij is erg enthousiast over dit initiatief: ‘De kans op werk na het volgen van dit leerwerktraject is groot. Dat biedt de deelnemers aan dit traject perspectief. Dat is belangrijk, want het hebben van een baan betekent zoveel meer dan werk alleen. Je doet weer mee, je hebt collega’s en je bent ergens nodig. En nog meer goed nieuws… in november gaat de nieuwe opleiding van start.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen