Een brief van de burgemeester

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

Burgemeester Bezuijen is onlangs beëdigd. Hij start in een vreemde periode als burgemeester. Immers met de coronacrisis al meer dan een half jaar aan de gang is nog niets zoals het was.

De burgemeester schrijft een open brief aan alle inwoners. Hij meldt daarin het volgende:

Burgemeester Michel Bezuijen

Beste inwoners, ondernemers en iedereen die Zoetermeer een warm hart toedraagt,

Het is helaas anders gelopen dan verwacht. Er is sprake van een tweede corona golf en het aantal besmettingen in Zoetermeer is ook hoog opgelopen. Momenteel zelfs tot één van de hoogste in de regio. Dat is natuurlijk een hele pijnlijke constatering. Zeker voor de inwoners die zelf of in hun omgeving geconfronteerd zijn met het virus en daar de negatieve gevolgen van ondervinden. Ik wil u namens het gemeentebestuur mijn medeleven betuigen.

Deze week heeft de minister-president opnieuw een heleboel harde maatregelen afgekondigd. Dat is een harde klap. Dat betekent dat we weer te maken krijgen met heel veel belemmeringen in ons sociaal en maatschappelijk leven. Helaas is dat zo. Het is daarom ook belangrijk dat we ons aan de regels houden. Want alleen dan kunnen we het virus terugdringen.

Ik ben nu anderhalve week burgemeester van Zoetermeer en ik zie dat iedereen heel hard zijn best doet om het virus te bestrijden. Maar het is helaas nog niet genoeg geweest. Laten we ons alstublieft de komende vier weken aan de regels houden, zodat we over vier weken hopelijk weer wat meer vrijheid krijgen.

De maatregelen komen hard aan. Zeker voor sectoren als de horeca en ondernemers die evenementen organiseren. Dat realiseren we ons heel goed. De gemeente steekt u een hart onder de riem. Als u behoefte heeft om het gesprek aan te gaan, dan staan we daar natuurlijk voor open. Voor nu houd u aan de regels. Blijf gezond en ik wens u heel veel sterkte toe de komende periode.

Michel Bezuijen
Burgemeester van Zoetermeer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen