Gemeente vraagt ondernemers Stadshart om hun mening

Foto: Redactie Zoetermeer

Wat vinden ondernemers in het Stadshart van het uitstallingsverbod? Om dat te onderzoeken houdt de gemeente een digitale enquête.

Sinds december 2019 geldt een verbod op het plaatsen van uitstallingen in het Stadshart. Dit betekent dat er geen kramen, stoepborden, rekken met kleding en andere goederen voor de gevel van de winkels mogen staan. Sinds de coronacrisis controleert de gemeente of iedereen zich aan dit verbod houdt.

Vanwege de coronamaatregelen vindt de evaluatie digitaal plaats. Ondernemers in het Stadshart hebben een brief van de gemeente ontvangen met daarin een link naar de enquête. Deze kunnen ze tot en met zondag 27 september invullen. Bent u een ondernemer in het Stadshart maar heeft u geen brief ontvangen en heeft u toch belang bij het uitstallingsverbod? Mail dan naar [email protected]. U ontvangt dan een link en de code om de enquête in te vullen.

Veilig winkelen

Het uitstallingsverbod in het Stadshart is eind vorig jaar ingesteld. Het moet de omgeving veiliger maken en zorgen dat hulpdiensten er goed door kunnen. Daarnaast geeft het inwoners met bijvoorbeeld een scootmobiel of rollator meer de ruimte. Het verbod zorgt er nu ook voor dat we makkelijker 1,5 meter afstand kunnen houden in de winkelstraten. Daarnaast geven allerlei verschillende uitstallingen een rommelige indruk.

Motie gemeenteraad

In juli heeft de gemeenteraad een motie aangenomen. Hierin roept de gemeenteraad het college op om het verbod op het plaatsen van uitstallingen in het Stadshart zo snel mogelijk te evalueren, samen met ondernemers uit het Stadshart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen