Veilig winkelen in de Dorpsstraat

Foto: Gemeente Zoetermeer

Misschien heeft u het al gezien toen u boodschappen deed in de Dorpsstraat. De gemeente heeft vorige week maatregelen getroffen om veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen winkelen.

Dit betekent: een fietsverbod, dagelijks tussen 11.00 en 17.00 uur en vaste looprichtingen die met pijlen staan aangegeven. Is het te druk in de winkel? Dan kunt u wachten voor de winkel bij de lijnen. Daarnaast kunt u uw fiets op fietsparkeervakken stallen en er komen extra fietsrekken achter bakkerij Jongerius.

De eerste reacties

De eerste reacties van winkeliers zijn positief. De uitstallingen zijn weggehaald. Zo zijn er geen obstakels meer en kunnen de bezoekers elkaar gemakkelijker de ruimte geven. Bij het zetten van de wachtrijvakken voor de winkels werd onderling goed samengewerkt. Zo is de wachtrij voor ’t Kaashuys doorgetrokken tot en met de gevel van de Wereldwinkel. De kaaswinkel kan zijn klanten kwijt en de Wereldwinkel hoopt zo op extra klandizie. Ook de wachtrijen bij de drukbezochte ijswinkels zijn in goed overleg gegaan en bij klanten van wandelspeciaalzaak Van Herwijnen viel het fietsverbod in goede aarde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen