Bericht van waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker

Foto: Gemeente Zoetermeer

Beste Zoetermeerders, Afgelopen maandag vierden we Koningsdag en volgende week herdenken we op 4 mei en vieren we 75 jaar vrijheid op 5 mei. Deze dagen zijn helaas anders dan gebruikelijk.

Zoals alles in deze bijzondere tijd anders is dan gebruikelijk. De beperkende maatregelen door het coronavirus hebben nu al ruim een maand een grote invloed op ons leven van alledag. En we zijn er nog lang niet. Juist nu moeten we met elkaar vastbesloten blijven om de regels na te leven. Zodat het coronavirus niet opnieuw op grote schaal de kop op kan steken, met alle gevolgen van dien.

Voorzichtig zien we de eerste positieve resultaten van onze aanpak waarbij we zoveel mogelijk thuis blijven en ons aan de anderhalve meter afstand houden. Op deze manier kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk het virus onder controle hebben. Houdt u vol en riskeer niet dat u besmet raakt! En onze handhavers delen liever ook geen boetes uit. Het gaat om uw gezondheid en die van uw naasten! Denk aan alle stadsgenoten die getroffen zijn door het coronavirus. En aan onze zorgmedewerkers die dringend een adempauze nodig hebben, aan onze ondernemers die het liefst morgen weer beginnen, aan onze kinderen die dolgraag weer naar school willen en alle andere Zoetermeerders die onze stad draaiende houden. Namens de gemeente dank ik alle Zoetermeerders die zich houden aan de regels en hulp bieden aan een familie, vrienden of buren in de straat. Dat is hartverwarmend om te zien. De veerkracht van onze stad toont zich op grootse wijze! Maar houdt u vol! En laten we elkaar niet uit het oog verliezen. Dan komen we samen door deze moeilijke tijd heen.

Ik wens u allen veel gezondheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen