Klaar voor The Next Step

Wethouder van Driel
Wethouder van Driel
Foto: Gemeente Zoetermeer

Meer dan 250 leerlingen bezochten vandaag The Next Step, dé oriëntatiebeurs voor leerlingen uit het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs in Zoetermeer. Wethouders Van Driel (Werk & Inkomen), Iedema (Onderwijs) en Groeneveld (Jeugd) openden het evenement.

De wethouders steunen dit evenement van harte: “Na een opleiding aan het werk gaan, is voor veel leerlingen een grote overgang. Met The Next Step dragen we bij aan een goede aansluiting van praktijk- en voortgezet speciaal onderwijs naar een passende werkplek. Zo helpen we de leerlingen bij een goede start van hun loopbaan.”

The Next Step werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, speciaal voor leerlingen van praktijk- en voortgezet speciaal onderwijs én hun ouders. Op de beurs laten verschillende werkgevers zien wat hun beroep in de praktijk inhoudt. De deelnemers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de werkgevers en vragen stellen over het werk. Zo ontdekken de deelnemers wat de mogelijkheden zijn op het gebied van beschermd of beschut werk en dagbesteding en krijgen de leerlingen een beter beeld van het beroep dat bij hen past.

Regionale samenwerking

De gemeente organiseert de beurs samen met de scholen voor praktijk- en speciaal onderwijs (De Keerkring, Het Atrium en Kentalis). Vanwege het succes van de voorgaande edities werd er dit jaar voor het eerst regionaal samengewerkt. Naast Zoetermeerse werkgevers zijn dit keer ook werkgevers uit Pijnacker-Nootdorp uitgenodigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen