Week van de eenzaamheid

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Eenzaamheid onder ouderen is een gigantisch probleem, dat alleen met kleine stapjes te verlichten is. Daar wil wethouder Ingeborg Ter Laak aan werken en dat doet zij samen met een keur aan organisaties in de community.

Deze week, in de week tegen de Eenzaamheid, laten we dat nog eens extra zien. Dat doen we met veel activiteiten want er gebeurt heel veel in Zoetermeer. Activiteiten die mensen uitnodigen om anderen te ontmoeten en mee te doen. In de bijlage vindt u het programma voor deze week en leest u mooie interviews met mensen die meedoen aan de community tegen eenzaamheid.

Wethouder Ingeborg ter Laak heeft de bestrijding van eenzaamheid hoog op haar actielijst staan. ‘Een stad waar de helft van de oudere mensen eenzaam is, dat willen we toch niet? Mijn acties zijn erop gericht om eenzaamheid eerder te signaleren en bespreekbaar te maken en eenzaamheid doorbreken en duurzaam aanpakken. Samen kunnen we dat.’

Deze week gaat wethouder Ingeborg Ter Laak op pad om aandacht te vragen voor de week tegen de eenzaamheid:

Op donderdag 3 oktober om 13 uur brengt zij een werkbezoek aan het Leger des Heils. Zij praat met de aanwezigen over de bestrijding van eenzaamheid en de versterking van de sociale verbanden van de wijk Rokkeveen. (Leger des Heils, Prismalaan 26, Zoetermeer.)

Ook donderdag middag 3 oktober om 15.45 uur bezoekt Ingeborg ter Laak de kick-off van het project het Vonkje. In drie wijken (Palenstein, Meerzicht en Oosterheem) starten laagdrempelige dagarrangementen voor thuiswonende ouderen. Belangrijk bij het organiseren van deze dagarrangementen zijn het creëren van geluksgevoel en behouden van eigen regie door Aandacht, Plezier en Kennis (APK). (Piezo, Rakkersveld 253, Zoetermeer.)

Op 4 oktober leest Ingeborg Ter Laak in de bibliotheek Rokkeveen voor tijdens de Nationale Voorleeslunch. Daarna gaan de ouderen gezellig samen lunchen. De voorleeslunch start om 11.30 uur. (Nathaliegang 81, 2719 CP Zoetermeer.)

Op donderdag 10 oktober a.s. bezoekt Ingeborg ter Laak van 17.00 – 20.00 uur de 2e bijeenkomst van de Community tegen Eenzaamheid in het Forumcafe. Wilt u ook actief worden tegen eenzaamheid kom dan donderdag 10 oktober naar het Forumcafe. Aanmelden kan via: [email protected] (Stadhuisplein 1, Zoetermeer)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden