Move2Social: van startende impact onderneming naar serieuze business

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Gemeenten Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Zoetermeer, Programma Groene Hart Werkt, Provincie Zuid-Holland, de Rabobank en adviesbureau KplusV starten een regionaal versnellingsprogramma voor ondernemers die maatschappelijke impact maken.

Het programma start op maandag 1 oktober 2019 met de officiële kick off. Startende sociaal ondernemers worden opgeroepen hun businessplan in te dienen via www.move2social.nl/groene-hart/.

Move2Social Groene Hart roept startende sociaal ondernemers in de gemeenten Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer op om hun businessplan in te dienen. Door inschrijving maken zij kans om deel te nemen aan een begeleidingstraject van drie maanden waarmee ze hun onderneming een boost kunnen geven. De partners binnen Move2Social Groene Hart selecteren de twaalf meest kansrijke ondernemers. Deze werken samen met experts uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid aan de ontwikkeling van hun sociale onderneming. Inzendingen kunnen online ingediend worden op www.move2social.nl/groene-hart/.

Hoe werkt het? Direct aansluitend aan de selectie volgt, gedurende drie maanden, een intensief ontwikkelprogramma met workshops, expertmeetings, begeleidend mentorschap en business coaching door ondernemers. Het resultaat is een goed doordachte business case: een plan dat het idee omzet in een sociale onderneming. De sociaal ondernemers krijgen, als afronding van het programma, de gelegenheid om hun business case te presenteren voor een publiek van publieke én private investeerders en andere belangrijke spelers uit de regio. Zo komen zij in contact met financiers en andere mensen die kunnen helpen met de verdere ontwikkeling van hun onderneming.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden