Training Piëzo voor nieuwe Consulenten Duurzaam

Foto: Stichting Piëzo

Woensdag 6 maart start in de Ambachtenwerkplaats een nieuwe training voor Consulenten Duurzaam. Deelnemers aan deze training worden opgeleid en ingewerkt om voorlichting te geven aan Zoetermeerders over duurzame energie en mogelijkheden om energie te besparen.

Zo’n voorlichting heet een Energieparty. Het doel van de Energieparty’s is om Zoetermeerders bewuster om te laten gaan met energie, het energiegebruik in de eigen woning omlaag te brengen (en uiteindelijk ook de energierekening). De Consulenten Duurzaam leren hoe ze zelfstandig een voorlichting kunnen geven.

  • Woensdagen: 9.15-11.15 uur
  • Locatie: Ambachtenwerkplaats Piëzo
  • Adres: Vrouwenhuiswaard 7
  • Data: woensdag 6, 13, 20 en 27 maart en 3 en 10 april

Een energieparty is vergelijkbaar met een Tupperware party. Het wordt gegeven bij mensen thuis of op vraag bij bijeenkomsten en het wordt gegeven door twee consulenten. Zij bespreken het energiegebruik van alle ruimten van een woning. Naast de energieparty kunnen mensen ook een energiescan aanvragen bij de consulenten duurzaam. Energiescans zijn hét middel om het huis grondig te controleren op onnodig energieverbruik. Dit gebeurt in de woonkamer of keuken. Na de scan krijgt de bewoner van het huis een rapport over het energiegebruik in het huis én tips hoe energiezuinig(er) te wonen.

Meedoen aan de training? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met Femke Boerkamp via 06-46872086 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen