Burgemeester Aptroot sluit Club Cobra voor een jaar

Foto: Gemeente Zoetermeer

De burgemeester heeft de gemeenteraad een memo gestuurd met daarin nieuwe maatregels om het geweld bij de nachthoreca aan te pakken. Club Cobra is voor een jaar gesloten en El Sultana is twee weken langer gesloten en krijgt sluitingstijden opgelegd.

Club Cobra

Burgemeester Aptroot schrijft: “Cobra is wederom getroffen door een geweldsincident. Ditmaal zijn dinsdagavond 19 februari in de late avond kogels van een zwaar kaliber aangetroffen. Zij zijn vanaf de Engelandlaan over de rails van de RandstadRail en over de openbare weg op het horecabedrijf afgevuurd. Reizigers in de RandstadRail en gebruikers van de openbare weg hadden het slachtoffer kunnen worden. Ik beschouw dit als een ernstig geweldsincident en heb besloten Club Cobra per direct voor twaalf maanden te sluiten. Tevens heb ik besloten sluitingstijden op te leggen. Dat laatste houdt in dat, na opening, Club Cobra de bedrijfsvoering iedere dag vanaf 01:00 uur dient te beĆ«indigen.

El Sultana

Over El Sultana schrijft burgemeester Aptroot het volgende: “El Sultana is in verband met een aangetroffen handgranaat voor de duur van twee weken gesloten geweest. Omdat ik tot op heden, conform de afspraak, nog geen veiligheidsplan van de eigenaar heb ontvangen, heb ik besloten de sluiting van dit horecabedrijf met twee weken te verlengen. Tevens verstrek ik een formele waarschuwing en leg ik voorwaardelijke sluitingstijden op. Dat laatste houdt in dat bij een volgend incident El Sultana de bedrijfsvoering iedere dag vanaf 01:00 uur dient te beĆ«indigen.

De berichten over incidenten bij nachthoreca houden al langere tijd aan. Burgemeester Aptroot trof telkens maatregels en werd daarin onlangs gesteund door de voltallige gemeenteraad.

Reacties

article
22305
Burgemeester Aptroot sluit Club Cobra voor een jaar
De burgemeester heeft de gemeenteraad een memo gestuurd met daarin nieuwe maatregels om het geweld
https://zoetermeer.nieuws.nl/gemeente/22305/burgemeester-aptroot-sluit-club-cobra-voor-een-jaar/
2019-02-20T22:37:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2018/10/10144101/Charlie-Aptroot-header.gif
Gemeente, Nieuws