Winnaars ‘Maximaal Park, Maximaal Wonen’ bekend

Foto: Gemeente Zoetermeer / Christian Maijstré

De winnaars van de Ideeënprijsvraag ‘Maximaal Park, Maximaal Wonen’ zijn op vrijdag 1 februari bekendgemaakt. Jong Beroepsvereniging voor Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen organiseerde deze ontwerpwedstrijd voor jonge ontwerpers in samenwerking met de gemeente. Het Van Tuyllpark was het onderwerp van de prijsvraag.

Aan de ideeënprijsvraag zijn twee prijzen gekoppeld: een Juryprijs van € 2.000,- en een Publieksprijs van € 500,-. Voorselectie van de jury en de uitkomst van de Publieksprijs leidden tot vijf genomineerde ontwerpteams:

  • Biotopisch Wonen in Zoetermeer
  • Sport-Spindel Zoetermeer
  • Thuis in Van Tuyll
  • Van Tuyllpark: een gezonde leefomgeving voor de actieve stedeling
  • Zoetje

Winnaars

De winnaar van de Juryprijs is Sport Spindel Zoetermeer. Zij presenteerden een compleet plan met mooie en aantrekkelijke beelden, die overtuigend en voorstelbaar zijn voor deze plek. Inzenders van dit ontwerp zijn: Georgia Ion, Chris Steenhuis en Joost van der Doelen. Jurylid Floor van Dijk reikte de prijs uit.

Wethouder Iedema reikte de Publieksprijs uit. Deze is gevallen op de inzending Biotopisch Wonen in Zoetermeer, een inzending waarin groen en natuur centraal staan. Het Van Tuyllpark wordt in dit ontwerp opgedeeld in verschillende gebieden met elk een eigen natuurbeleving, parksfeer en woonmilieu. Inzenders van dit ontwerp zijn: Robin Warnar, Remmelt Oosterhuis, Bram van Duuren en Joris van Loenhout.

Expositie

De vijf genomineerde ideeën kunt u van 11 februari tot 4 maart bewonderen in het Stadhuis-Forum. Meer informatie over de tweejaarlijkse ideeënprijsvraag voor jonge ontwerpers: www.bnsp.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen